Karate

"A Karate célja nem a győzelem, hanem a gyakorlatok tökéletesítése és a jellem fejlesztése." (Funakoshi Gichin)

Kapcsolat

Jelentkezés és információ az edzéseken személyesen vagy telefonon Turák Péter senseinél: 06(30)9452085

E-mail: sensei@karateedzes.hu, turakapita@gmail.com

Megújult a vizsgaanyag!

2012.04.26.

Bő másfél évtized után úgy éreztük, hogy itt az ideje az öv- és csíkvizsga szabályzat frissítésének. A változtatások reményeink szerint magasabb színvonalú karatét eredményeznek.

A vizsgaanyag kihon része kibővült. Az eddigieknél jóval több karate állás használatát ismerteti meg a vizsgázókkal. A szabályzat segíti a katák tanulását is: például egy-egy csíkvizsgán szerepelnek olyan technikák a követelmények között, amelyek a következő övvizsgára megtanulandó katák részei lesznek.

A fudo dachis gyakorlatok közelebb állnak az életszerű küzdelemhez, a páros gyakorlatok során pedig többféle támadás ellen kell megtanulni védekezni.

A barna öveseknek nagyobb szabadságot adunk a katák terén. Néhány „kötelező” formagyakorlat mellett szabadon választott katákat is bemutathatnak a vizsgákon.

A szabályzat felépítését is átláthatóbbá tettük. Immár nem kell visszalapozgatni az anyagban, hogy kire mi vonatkozik korábbról, hanem elegendő a megfelelő fokozatra előírt feladatokat gyakorolni, mert azt fogjuk kérni a vizsgákon.

Az új vizsgaanyag innen letölthető.

Jó tanulmányozást és felkészülést az eljövendő vizsgákra!

vissza